PREMIJER VIŠKOVIĆ U BRATUNCU: SVE ONO ŠTO BUDE POTEBA OVE LOKALNE ZAJEDNICE, A BUDE IŠLA PREKO INSTITUCIJE NAČELNIKA I OPŠTINE PREMA INSTITUCIJAMA RS, IMAĆE NAŠU PAŽNjU

Glavna slika

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetio je danas opštinu Bratunac, gdje se sastao sa načelnikom opštine Lazarom Prodanovićem. Razgovarano je o aktivnostima koje se provode unazad jednu i po godinu na području ove opštine.

Načelnik je upoznao premijera da opština intezivno radi na poboljšanju statusa svih kategorija građana, kroz mjere pronatalitetne politike, pomoći penzionerima i roditeljima učenika prvog razreda, pomoći socijalno ugroženim učenicima, podsticajima za privatno preduzetništvo.

Kao prioritetne investicije koje se realizuju na području opštine istaknute su: izgradnja novog obdaništa, izgradnja centralnog spomen-obilježja i obilaznice, ubrzanje procesa eksproprijacije zemljišta na lokalitetu planirane industrijske zone i poboljšanje vodovodne infrastfukture. Za provođenje većine ovih projekata Vlada Republike Srpske će obezbjediti pomoć.

Premijer Višković je istakao da je od posebnog značaja stabilizacija budžeta, koji je, kako je naveo u jednom momentu bio doveden u tešku poziciju. On je istakao da sve ono što bude potreba ove lokalne zajednice, a bude išla preko institucije načelnika i opštine imaće pažnju institucija Republike Srpske.

- Možda ne možemo sve realizovati u istom momentu, ali svakako, pravićemo planove, skupa ćemo raditi, da sve te projekte što prije dovedemo u funkciju - izjavio je Višković.

Premijer se osvrnuo i na predstojeće lokalne izbore.

- Zbog ograničenja, neću da govorim ljudima da glasaju za ovog ili onog. Glasajte za sebe, za svoju budućnost. Napravite razliku, ko je domaćin, ko pošteno, časno i stručno radi neki posao, u odnosu na neke koji vode računa isključivo o ličnom interesu. Ja vjerujem u naše ljude i siguran sam da će napraviti pravi izbor. Izbor za sebe, svoju porodicu. Izbor za Bratunac, za budućnost - poručio je on.

Premijer Višković je u pratnji načelnika obavio razgovor i sa zaposlenima u Opštinskoj upravi Bratunac i sa bratunačkim penzionerima.