RADNA POSJETA MINISTRICE PROSVJETE I KULTURE OPŠTINI BRATUNAC

Glavna slika

U radnoj posjeti opštini Bratunac boravila je delegacija Ministarstva prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske na čelu sa ministricom g-đom Željkom Stojičić. Domaćin sastanka bio je V.D. načelnik opštine Bratunac g-din Branislav Trišić, a susretu su prisustvovali i direktori osnovnih i srednjih škola u Bratuncu, zatim direktor obdaništa ''Radost'' Bratunac, kao i direktori ustanova Narodna biblioteka i Dom kulture, te predstavnici Odsjeka za društvene djelatnosti pri opštinskoj upravi.

Tema razgovora bilo je informisanje o stanju u oblasti obrazovanja i kulture na području opštine Bratunac, kao i iznalaženje modela da se situacije u ovim jako važnim društvenim segmentima unaprede na veći nivo.

''Moram da izrazim izuzetno zadovoljsto i čast, kao i zahvalnost ministrici Stojičić što je inicirala ovaj susret u našoj lokalnoj zajednici, a sve u cilju unapređenja saradnje naše opštine sa republičkim nivoima vlasti, što nažalost nije bio slučaj u protekle dvije kada je na čelu opštine bila opozvana administracija'', izjavio je Branislav Trišić.

''Velika sreća i zadovoljstvo je čuti od direktora školskih i predškolskih ustanova u ovom gradu da su sve grupe i školska odjeljenja popunjeni do poslednjeg učenika i predškolca, te da su smještajni i boravišni kapaciteti na maksimumu.

U tom smislu naše Ministarstvo će u potpunosti podržati sve obrazovne i kulturne ustanove u Bratuncu, kako bi razvoj ovih aspekata društva nastavio uzlaznom putanjom u ovom gradu'', poručila je gđa Željka Stojičić ministar prosvjete i kulture u Vladi RS . Nakon ovog susreta Ministrica je nastavila svoju posjetu Bratuncu a kroz učešće na sastanku sa članovima aktiva direktora osnovnih i srednjih škola za biračko-zvorničko područje.