SAJAM NAORUŽANjA "PARTNER 2023"

Glavna slika

Načelnik opštine Lazar Prodanović i šef kabineta načelnika Draško Stevanović, posjetili su danas 11. Mađunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2023" koji se održava u Beogradu od 25. do 28. septembra.

Sajam PARTNER najveći je i najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u regionu i prilika je da se javnosti predstave dostignuća u oblasti istraživanja, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme i odbrambenih tehnologija, kao i potencijali Republike Srbije.

Više od 7.000 posjetilaca i izlagača prijavilo je dolazak, među kojima su 154 kompanije, domaće i strane.

Tehnički remont Bratunac je prvi put, van granica Republike Srpske predstavio lako taktičko vozilo "Vihor". Na štandu TRB-a istaknuta su dva vozila "Vihor", multifunkcijsko vozilo "Despot" kao i RS 9 "Vampir" pištolj generacije 2.

Bratunac je ponosan na to što ga danas u Beogradu predstavlja kompanija kakva je Tehnički remont Bratunac.Ova firma zapošljava veliki broj radnika i ima izuzetan značaj za našu opštinu. Zainteresovanost za štand i proizvode kompanije je velika i mi im želimo uspjeh u daljem radu i razvoju - izjavio je Prodanović.

Sajam je posjetio i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac.