SAOPŠTENjE ZA JAVNOST POVODOM ODRŽANOG SASTANKA FORUMA ZA BEZBEDNOST GRAĐANA OPŠTINE BRATUNAC

Glavna slika

U kabinetu načelnika opštine Bratunac  danas je održana hitna sjednica Foruma za bezbjednost građana na području opštine Bratunac, a razlog za sazivanje ovog sastanka su incidenti koji su se desili na teritoriji Bratunca u noći između petka i subote.

Sastanku su prisustvovali vršilac dužnosti načelnika opštine Bratunac, predsjednik skupštine opštine Bratunac, komandir i zamjenik komandira policijske stanice Bratunac, komandir TVSJ Bratunac, načelnik odjeljenja za opštu upravu u opštinskoj upravi Bratunac, kao i komandir EUFOR LOT misije u Bratuncu.

Naime policijskoj stanici Bratunac  u subotu 28.01.2023. u jutarnjim časovima podnete su dvije prijave za počinjena djela, i to ubistvo psa na privatnom posjedu u okviru porodičnog imanja kao i oštećenje poslovnog prostora u centru grada sa pričinjenom velikom materijalnom štetom.

Zbog interesa istrage, a u okviru koje već ima napretka i kvalitetnih operativnih saznanja, nije moguće iznositi dodatne detalje o počinjenim djelima, dok inspektorske službe ne sprovedu istražni postupak do kraja.

Na sastanku Foruma razmotreni su svi aspekti sinoćnih incidenata i izveden je jedinstven zaključak u kome se najoštrije osuđuje bilo kakav vid nasilja i narušavanja javnog reda i mira na području opštine Bratunac, te se apeluje na nadležne službe da što hitnije pronađu počinioce ovih djela i iste privedu licu pravde i adekvatno sankcionišu.

Takođe, konstatovano je da se ovakvi i slični incidenti ne smiju ponavljati, bez obzira o kojoj vrsti motiva se radilo, da li politički, vjerski, nacionalni ili bilo koji drugi.

Građanima   opštine Bratunac je poručeno da im sve civilne i bezbednosne službe stoje na raspolaganju, a  ovim putem se pozivaju na mir i spokojnost, kao i uzdržanost od bilo kakvog vida provokacija i konfrontacije u narednom periodu, a što je od posebnog značaja imajući u vidu da se nalazimo u sred predizbore kampanje za načelnika naše opštine, te da je atmosfera među političkim akterima prilično ''naelektrisana''.

Iz MUP-a Srpske poručuju da su preduzete sve redovne i dodatne mjere očuvanja bezbednosti na teritoriji opštine Bratunac, te da će učiniti sve da ne dođe do eskalacije bilo kakvih incidenata u njihovom sektoru nadležnsti.

Tekst saopštenja možete pogledati i preuzeti OVDJE.