SLAVIMO DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE (15.02.2024.G.)

Glavna slika

Simboličnim spajanjem zastava Republike Srpske i Srbije na mostu Bratoljub, Bratunac i Ljubovija su danas obilježili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Uz prisustvo velikog broja građana ove dvije opštine, proslavljen je 15. septembar, datum koji je ustanovljen kao praznik u znak sjećanja na probijanje Solunskog fronta 1918. godine, a koji simbolizuje jedinstvo, slobodu i ponos srpskog naroda.

Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović je čestitao praznik građanima Srbije i Srpske. Istakao je da danas, ovim simboličnim činom pokazujemo šta nam je cilj, a to je da ćemo trajno raditi u interesu naših naroda.

- Radićemo u interesu onoga što nas povezuje, u smislu kulture, jezika, religije i svega onoga što nam je zajedničko. Istovremeno, radićemo na punoj stabilizaciji i afirmaciji položaja srpskog naroda, ne samo u Republici Srpskoj, već i u BiH. Na tome ćemo raditi zajednički, ne protiv bilo koga, već u interesu samih nas - izjavio je Prodanović.

Predsjednik opštine Ljubovija Milan Jovanović je podsjetio da se ovaj praznik obilježava peti put i da on simbolizuje zajedništvo i slogu koji su čuvali srpski narod kroz vijekove.

- Ovde, danas, na Bratoljubu, mi simbolično pokazujemo da smo zajedno, da ćemo se zajedno boriti za naše interese, za našu slobodu, za našu Srbiju i Republiku Srpsku. Zajedno možemo sve - istakao je Jovanović na kraju obraćanja.