SVEČANI PRIJEM ZA RODITELjE NOVOROĐENČADI (30.09.2024.G.)

Glavna slika

Treći  put u toku ove godine načelnik opštine Bratunac  dr Lazar Prodanović organizovao je svečani prijem za bračne parove koji su u prethodnom periodu postali roditelji novorođenčadi,podnijeli zahtjeve i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć za rođenje djeteta, a sve u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za stimulisanje nataliteta na području opštine Bratunac.

Na prva dva  prijema bilo je prisutno 55 bračnih parova , dok su na današnjem prijemu Rješenja o jednokratnoj novčanoj pomoći uručena  za 30 bračnih parova koji su u prethodna tri mjeseca postali roditelji.

Jedanaest  majki je dobilo iznose od 500 KM za rođenje prvog djeteta, devet  majki iznose od 700 KM za rođenje drugog djeteta, osam majki iznose od 1.000 KM za rođenje trećeg djeteta i  dvije majke iznos od 1000 KM za rođenje četvrtog djeteta.

Opština Bratunac će i u narednom periodu nastaviti da izdvaja značajna sredstva za ovu namjenu, kao i da raznim mehanizmima podržava mlade bračne parove i stimuliše ih  da ostaju na prostoru naše opštine.

Ukupna sredstva za pronatalitetnu politiku u 2024.godini iznose 63.300 KM a dodjeljena su za 85 bračnih parova.

 

NAJMLAĐIM SUGRAĐANIMA ŽELIMO DOBRODOŠLICU, A SVIM RODITELjIMA UPUĆUJEMO NAJSRDAČNIJE ČESTITKE !