USVOJEN BUDžET OPŠTINE BRATUNAC ZA 2022.GODINU I REBALANS BUDžETA ZA 2021.GODINU

Glavna slika

Danas je održana prva vanredna sjednica Skupštine opštine Bratunac, koja je ujedno i posljednja u ovoj godini. Na današnjoj sjednici usvojen je budžet opštine Bratunac za narednu godinu u iznosu od 11.996.000 KM, ali i rebalans budžeta za 2021. godinu koji iznosi 14.079.190 KM, što je za 855.190 KM više u odnosu na prvobitni budžet koji je iznosio 13.224.000 KM.

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, zahvalio je odbornicima na kvalitetnoj diskusiji i podršci najvažnijim tačkama dnevnog reda.

-Bratunac ide naprijed. Za 2022.godinu očekujemo velike investicije i realizaciju značajnih projekata. Ono na šta sam posebno ponosan je to da smo sa današnjim danom nulirali deficit od oko 1.850.000 KM, koji smo naslijedili. Rebalans budžeta pripremljen je radi povećanja poreskih prihoda u odnosu na ovogodišnji plan i zbog preraspodjele određenih budžetskih stavki, odnosno novčanih iznosa, rekao je načelnik Rankić. 

Načelnik Rankić i odbornici lokalnog parlamenta čestitali su građanima nastupajuće praznike. Odbornici koji su prisustvovali današnjem zasjedanju ističu da je sjednica protekla u najboljem redu, ali i da osuđuju postupak opozicionih odbornika koji se nisu pojavili danas, jer smatraju da je ova sjednica bila značajna za sve stanovnike opštine Bratunac.