DR LAZAR PRODANOVIĆ PREUZEO DUŽNOST NAČELNIKA OPŠTINE BRATUNAC

Glavna slika

Danas je u kabinetu Načelnika opštine Bratunac izvršena primopredaja dužnosti između V.D. Načelnika opštine g-dina Branislava Trišića i novoizabranog Načelnika opštine Bratunac g-dina doktora Lazara Prodanovića.

'' Ovom prilikom prvenstveno želim da se zahvalim svim saradnicima sa kojima sam u proteklom periodu zajednički radio na konsolidaciji stanja u opštinskoj upravi Bratunac, te da istaknem činjenicu da je mnogo toga dobrog urađeno u proteklih tri mjeseca u našoj opštini, počevši od značajnih infrastrukturnih projekata, stabilizacije opštinskih finansija, izmirenja značajnog obima dugovanja, kao i sređivanjem stanja u sportskim kolektivima od kojih su mnogi bili dovedeni na rub egzistencije'', izjavio je Trišić nakon primopredaje.

Dosadašnji vršilac dužnosti Načelnika opštine izrazio je zadovoljstvo što na njegovo mjesto dolazi renomirano ime bratunačke politike i javnog života: '' Čast i zadovoljstvo mi je da danas vršim primopredaju dužnosti Načelnika opštine čovjeku za koga odgovorno tvrdim da je osoba sa najvećim ličnim, političkim i profesionalnim kredibilitetom na političkoj sceni opštine Bratunac'', istakao je Branislav Trišić.

''Prije svega želim još jednom da izrazim zahvalnost svim građanima opštine Bratunac koji su mi pružili povjerenje na proteklim izborima, ali i onima koji to nisu učinili, jer kao što sam rekao u predizbornoj kampanji, biću Načelnik svim građanima Bratunca bez obzira na njihovu političku ili bilo koju drugu pripadnost. Ispred mene je ogroman posao i velika odgovornost koju ću da polažem našim građanima, i uvjeravam Vas da će moj prvi zadatak biti da ineteresi građana i privrede budu prioritet svih prioriteta u mom daljem radu. Akcenat mog angažmana takođe biće usmjeren i na osjetljive kategorije koje su sastavni deo našeg društva, i u tom smislu planiramo da realizujemo jednu principijelnu i doslijednu socijalnu politiku naše opštine'', istakao je Prodanović prilikom primopredaje.

Podjsećanjanja radi, Trišić je funkciju Načelnika opštine obavljao u periodu od 30.11.2022. godine kada je zamjenio opozvanog Načelnika g-dina Srđana Rankića, a danas je dužnost predao novom prvom čovjeku Opštine Bratunac koji je izabran na prijevremenim izborima za Načelnika opštine Bratunac koji su održani 05.02.2023. godine, kada su građani Bratunca svoje povjerenje dali dr Lazaru Prodanoviću koji će na ovom mjestu ostati do redovnih lokalnih izbora u oktobru 2024. godine.